Výběr podprsenek

Podle různých expertů minimálně 80% žen nosí špatnou velikost podprsenky. Jak tedy poznáte jestli je právě ta vaše správná?

Sáhněte si dozadu a zkuste podprsenku odtáhnout od těla. Jde to dál než na tři prsty? Pak máte zbytečně velký obvod, který nepodpírá vaše prsa.
Stoupněte si bokem k zrcadlu a podívejte se jestli sedí vaše podprsenka na těle rovnoběžně. Pokud se směrem k zádům zvedá nahoru, tak máte příliš velký obvod, který nepodpírá vaše prsa.
Prudce zvedněte ruce nad hlavu. Zůstaly kostice pevně na svém místě nebo se hrnou nahoru přes prsa? Pokud se kostice pohnuly, tak máte nejspíš velký obvod nebo malý košíček. V každém případě správná podprsenka sedí na svém místě ať hýbete rukama jak chcete.
Zkuste si sáhnout uprostřed mezi prsy pod kostici. Jde to na více než jeden prst? Případně odstává kostice od těla i když podprsenka leží volně? Tak máte buď malý košíček a/nebo velký obvod.
Píchá vás kostice v kterémkoliv místě (hlavně ale v podpaží) do měkké tkáně prsou? Tak máte malý košíček. Toto je zvlášť nebezpečné, protože se vám v tomto místě může vytvořit bulka. Nebojte se větších písmenek!
Zařezávají se vám ramínka až máte na na ramenou bolestivé červené otlaky? Nejspíš máte velký obvod, který dostatečně nepodpírá, a celá váha prsou visí na ramenech.
Padají vám ramínka? Opět velký obvod, který nedrží na svém místě, způsobuje, že se podprsenka vyhrnuje směrem nahoru a ramínka se uvolňují.
Zařezává se vám košíček do prsou tak, že způsobuje tzv. efekt čtyř prsou? Pak máte malý košíček.
Základní problém tedy je, že většina žen volí podprsenky s příliš velkým obvodem a příliš malými košíčky. Velikosti podprsenek nezačínají na velikosti 70 a nekončí košíčkem D!